Seizoen 2023-2024 geopend: Jan Dijksmanschaal is binnen!

 

Afgelopen maandag was het zover, het nieuwe seizoen is afgetrapt met de wedstrijd om de supercup, in de Ridderkerkse Zaalvoetbalcompetitie beter bekend als de Jan Dijksman-schaal.

In Sporthal De Fakkel namen kampioen Stad Rotterdam* het op tegen de bekerwinnaar Kansloos United het tegen elkaar op. Een wedstrijd tussen deze twee clubs kan, in de onderste regionen van de zaalvoetbalcompetitie, gezien worden als “De Klassieker”.

Kansloos United mocht de wedstrijd starten en namen de aftrap. Binnen een minuut mochten ze dit van Stad Rotterdam nog een keer doen, want zo snel lag de 1-0 alweer in het netje. Casper was dit keer niet te afmaker, zoals in de vele voorgaande ontmoetingen, maar de aangever. Met een splijtende pass gaf hij “de-man-met-de-tattoos” een niet te missen kans. Helaas deed hij dit ook niet.

Na de 2e aftrap speelde Kansloos United een stuk beter, met vele kansen (voor Jesse) tot gevolg, welke telkens stuk liepen op die grote lange (kale) doelman, die weer liet zien (na Robbert) de beste keeper van de Ridderkerkse Zaalvoetbalcompetitie te zijn.

Omdat het Jesse maar niet wilde lukken, gingen andere spelers zich ook met aanvallen bemoeien. Patrick’s schot bleek een voorzet, of gewoon een bal die voorlangs zou gaan, waarbij opkomende man Simon de bal net niet kon binnen tikken. Ook Warner de verra… nee, dat komt zo…. Ook Warner nam het doel onder vuur, maar het schot ging rakelings over.

Na goed druk zetten op de laatste man door Nathan, wist hij de bal te veroveren, kwam 1-op-1 met de keeper en haalde verwoestend uit: 1-1!
Na goed druk zetten op de laatste man door Patrick, wist hij de bal te veroveren, kwam 1-op-1 met de keeper en haalde zwak uit: het bleef 1-1.

Helaas was het van korte duur, wie anders dan Casper wist met een gelukje de bal mee te nemen en langs Robbert te plaatsen, Stad Rotterdam stond weer voor: 2-1.

Na goed druk zetten op de laatste man door Jesse, wist hij de bal te veroveren, kwam 1-op-1 met de keeper en haalde uit: 2-2! Het hoeft niet altijd verwoestend, als het maar beter is dan zwak, dan scoor je wel!

Helaas eindigde de eerste helft met een vervelende blessure bij Stad Rotterdam. Casper, de schrik van Kansloos, moest met een ernstige kwetsuur het veld verlaten. Gevreesd wordt dat hij de start van de competitie zal missen.

Aangezien Kansloos United over 3 wisselspelers beschikte, en Stad Rotterdam na het uitvallen van Casper niet 1 over hield, werd er een verzoek gedaan om een Kansloze speler “te lenen”. Warner was verdacht snel met het aanbieden van zijn hulp: “ik stap wel over”. En zo kon het gebeuren dat in de tweede helft Warner te bewonderen was in het (spiksplinternieuwe) groen van Stad Rotterdam.

Omdat Kansloos de eerste helft begon, was het nu de beurt aan Stad Rotterdam om de tweede helft in gang te zetten. Als (terechte?) kampioen zochten ze meteen weer de aanval, wat uitmondde in een corner. Warner nam hem, legde de bal verrassend terug op de inkomende laatste man. Kom dat schooooooooot….. nee, nou ja, hij kwam wel, maar de bal ging zo ver voorlangs dat hij over de zijlijn in plaats van de achterlijn ging.

Het was vervolgens Nathan die de score in de 2e helft opende. Hij had er geen assist voor nodig, hij deed het allemaal zelf, pakte de bal af, omspeelde een stuk of 6 spelers (hè? Hoe kan dat nou, er staan er maar 4 in het veld) en plaatste de bal eindelijk weer eens achter de formidabele keeper.

Nu was het aan Stad Rotterdam om op jacht te gaan naar de gelijkmaker, maar dat is nou net wat Kansloos wil: ruimte achter de verdediging. Hierdoor werd het al snel 4-2 na een pijlsnelle counter van Nathan en Simon, waarbij Nathan dit keer de assist gaf en Simon het mocht afmaken. Het werd zelfs 5-2 nadat Patrick de bal wederom aan Simon gaf die hem kneiterhard in het doel schoot.

Helaas dachten de kanslozen er nu wel te zijn, probeerden ze op halve kracht de wedstrijd uit te spelen. Het deerde ze zelfs niet dat Warner als invaller bij Stad Rotterdam de 5-3 maakte, er werd zelfs gelachen, maar het was voor Stad Rotterdam het teken dat het nog niet gespeeld was. Sterker nog, het werd weer spannend toen ook de 5-4 viel na een schitterende aanval waarbij de Kanslozen totaal werden weggespeeld.

Maar toen brak het Stad Rotterdam op dat ze maar 1 wissel hadden, en de wedstrijd dit keer om 2 keer 25 minuten ging (in plaats van 1 keer 32 minuten). Met nog 2 wissels rouleerde Kansloos United veelvuldig vlak voordat een speler echt moe werd, en konden ze zodoende alsnog uitlopen naar een geflatteerde zegen.

Al moet gezegd worden dat de 6-4 voorafging aan een prachtig hakje door Patrick, en een punter van Nathan (je zou dit overigens andersom verachten, maar eerdere punter-pogingen van Patrick leverden geen goals op). De 7-4 was slechts voor het scorebord, de wedstrijd was gespeeld, de kopjes van Stad Rotterdam hingen ver voorover. Toch moeten we de maker van het doelpunt even benoemen, want hiermee volmaakte ook Simon zijn Hattrick!

Naamgever Jan Dijksman werd nog van de biljarttafel afgetrokken om de naar hem vernoemde schaal uit te mogen reiken aan aanvoerder Patrick. Warner werd in genade aangenomen, supporters kwamen het veld op, het was 1 dolle boel in Sporthal de Fakkel.

Kansloos eindigde vorig jaar met de beker, begint nu met de Jan Dijksmanschaal (a.k.a. super cup) en staat voor een mooie uitdaging nu ze (voor het eerst in hun bestaan) gaan deelnemen aan de 1e klasse van de RZC**.

4 september staat de eerste wedstrijd op het programma tegen Café Nel in Sporthal De Wissel. Pas om 21:50 uur, hopelijk zijn de jonkies dan nog fris en de oudjes überhaupt nog wakker.

 

* = Officieel heet Stad Rotterdam nu Plantenbeurs, maar ik krijg dat niet uit mijn stro..oetsenbord. Voor ons zal het altijd Stad Rotterdam blijven, wie ook hun shirtsponsor is.
** = Dit heeft ook te maken met het opheffen van de 2e klasse, maar dat terzijde.

Door Ray Porter

Kansloze reportages tot aan de laatste blessureminuut. Hoopt op betere tijden voor Kansloos United. Probeert altijd het positieve in te zien van een verloren wedstrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *