Nathan leidt Kansloos langs Blitz

Ridderkerk – Kansloos United heeft hun “winning streak” voortgezet met een overwinning op Blitz, maar zo makkelijk als vooraf gedacht, ging het toch niet.

De eerste 3 minuten was het wel Kansloos United die merendeel het balbezit had, wat wel leidde tot enkele kansen, maar een goal bleef uit.

Dat veranderde toen Nathan in het veld kwam. Binnen 3 minuten wist hij 2 keer tot scoren te komen, eerst na een  onderschepping van een zwakke breedtepass door Blitz en de 2-0 was een diagonaal schot vanuit een onmogelijke hoek. Het duurde daarna minstens 180 seconden voordat hij zijn hattrick completeerde. Met een stand van 3-0 dacht hij zijn medespelers te hebben laten zien hoe het moest en nam weer even plaats op de bank.

Ik wil niet zeggen dat dit de oorzaak was van de 3-1, maar deze viel heel toevallig wel net nadat hij de bank had opgezocht. Dat de bal op zich wel houdbaar was, maar Robbert de bal door zijn handen liet glippen, vergeven we hem.

Gelukkig had Warner goed naar Nathan gekeken en hij wist het verschil weer op 3 te zetten, na een fantastische assist van Jesse. Nou ja, het was meer een breedtepassje over nog geen 2 meter, maar toch, Jesse raakte de bal als een-na-laatste, dus officieel gezien was dit een assist.

Patrick zonder bril (en baard) maakte er in de 19e minuut 5-1 van en een monsterscore lag op de loer. Zou dit dan de eerste overwinning in de dubbele cijfers zijn? De toeschouwers stonden op de banken (behalve Paul, die lag er thuis op) en waren er helemaal klaar voor.

Behalve Blitz, die wilde niet mee doen aan dat feestje. Waar Kansloos op zoek was naar de 6e, werd het 5-2 door een hard schot in de verre hoek (en omdat de keeper de korte hoek bewaakt, kon hem ook dit niet aangerekend worden).

Even dacht Kansloos de voorsprong weer te vergroten, Patrick zonder bril (en baard) scoorde na een scrimmage op het middenveld, maar de 6-2 bleef niet lang op het scorebord. De VAR heeft de beelden zorgvuldig bekeken en meenden een handsbal waar te nemen voorafgaand aan de goal. Kansloos telde de goal wel, Blitz niet, en erger nog: de scheidsrechters ook niet. Laten we het op 5-5-2 houden dan.

Niet lang erna kwam Blitz zelfs met een snoeihard schot (in de korte hoek, maar deze was zo hard, zelfs Marciano, ik bedoel Drommel, of nee Onana, of ach, laat ook maar, geen enkele keeper had dit harde schot kunnen keren) en kwamen zo op 5,5-3. 

Vervolgens bedacht de scheidsrechter dat een mislukte schot van een (vrouwelijke) tegenspeelster mislukte door een overtreding op haar en floot voor een vrije trap. Zelfs de (vrouwelijk) persoon in kwestie reageerde verbaasd op het gekregen cadeautje en kreeg zo een vrije trap op een zeer gevaarlijke plek, net buiten de circel. Belachelijke, sympathie-beslissing, wat helaas vaker gebeurde in de wedstrijd, waardoor de aansluitingstreffer er eerder in zat dan dat Kansloos verder ging met waar Nathan mee begonnen was: scoren. Gelukkig voor Kansloos werd de vrije trap hard voorlangs geschoten en hoefde Robbert niet eens in actie te komen. Ja, om de bal te halen voor een achterbal.

Het was uiteindelijk Jesse die er schoon genoeg van had van dat sympathieke geneuzel van de scheids en besloot een geniale assist van Patrick met bril (en baard) af te ronden en de stand op 6,5-3 te zetten. Dit noterende was het (waarschijnlijk) Warner die de eindstand van 7,5-3 op het scorebord bracht. Of er een assist aan vooraf ging, en zo ja door wie, was eigenlijk niet eens meer belangrijk. Behalve dan voor degene die de assist gaf, maar ja, zo gaat dat in het leven, niks aan te doen.
Ik weet ook niet eens zeker of het wel Warner was, maar dat werd om mij heen geroepen en heb ik maar voor waar aangenomen. Zou zomaar een omhaal geweest kunnen zijn, of een hakje achter het standbeen langs. Of een simpele intikker. In ieder geval, hij zat erin en de overwinning was een feit. Dat is uiteindelijk het belangrijkste.

Wanneer we nu weer mogen blijft een raadsel met het gekke programma van de RZC. Hopelijk duurt het niet te lang, we zijn net lekker bezig.

Door Ray Porter

Kansloze reportages tot aan de laatste blessureminuut. Hoopt op betere tijden voor Kansloos United. Probeert altijd het positieve in te zien van een verloren wedstrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *