Nathan flatteert uitslag

Ridderkerk – Het moet voor de jongste supporters wat onwennig zijn, de trouwe supporters van het eerste uur zullen terugdenken aan de beginjaren tussen 2003 – 2006, met toppers als Kenneth Pieters, Dennis Dekker, Arjan Brand en Jordy de Wit, maar Kansloos United heeft afgelopen maandag voor de 4e keer op rij een wedstrijd gewonnen. Ditmaal was het Klarenbeek die opzij werd gezet in de jacht op de 3e plaats.

De wedstrijd ging lange tijd gelijk op, met kansen over en weer, al had de keeper van Klarenbeek duidelijk meer te doen dan Robbert in de goal van Kansloos. Het was good-old Patrick die in de 13e minuut met een gave punter de bal in de lage hoek van de goal prikte en zo Kansloos United verdiend op een voorsprong zette.

Het duurde vervolgens ruim 10 minuten voordat de 2e goal viel. Met een goede assist van Walter wist Warner de voorsprong te verdubbelen, waarna hij al snel de voorsprong op 3 bracht. Dit keer gunde hij Walter geen assist, na de bal van hem verkregen te hebben, wilde hij zo lang en zo veel mogelijk kap- en passeerbewegingen te maken, dat van een assist geen sprake meer (kon) zijn.

Enkele minuten voor eind raakte de keeper van Klarenbeek geblesseerd aan zijn vinger (zoals de teamarts al zei: “hetzelfde wat mijn goudvis gister gebeurde: uit de kom”) waardoor hij door een veldspeler werd vervangen. Het was een kwestie van uitspelen, maar daar had Nathan toch echt andere ideeën over. Eerst al met een briljante solo maakte hij de 4-0, maar in de daaropvolgende 2 minuten scoorde hij nog eens 2 keer. Het ging zo snel, dat de verslaggever tijdens het noteren niet zag hoe ze er nou in gingen, maar aan het gejuich en gezang op de tribunes werd het duidelijk: Nathan scoorde een hattrick en verdubbelde de veilige voorsprong van 3-0 naar 6-0.

En toen gebeurde het: Klarenbeek kwam 2 minuten voor het einde van de wedstrijd op 6-1. De typerende frustratie van Jesse, dat hij in zo’n geweldige wedstrijd slechts 1 klein minuscuul foutje maakte waardoor zijn directe tegenstander scoorde, zo balend en gefrustreerd reageerde, zegde alles over de huidige situatie binnen Kansloos United.

Vroeger (in de magere jaren vanaf 2010) werden dergelijke fouten 20 keer gemaakt (waarna de uitslag op een 10-0 nederlaag terecht kwam), nu wordt er oprecht gebaald van dat ene kleine foutje. 6-0 werd 6-1. Jesse toonde hiermee de gemoedstoestand van het huidige Kansloos United: ook bij een 6-0 voorsprong mag dit niet gebeuren.

Good-less-old-Patrick probeerde in de slotseconde nog het verschil op 6 doelpunten te brengen, maar zijn schot belandde op de paal. Het bleef 6-1, enigszins geflatteerd, maar wellicht o zo belangrijk.

De top 3 achter YourBodyProgress en ASR Rotterdam 1995 staan zo dicht bij elkaar, dat het doelsaldo aan het eind van het seizoen heel bepalend kan zijn wie achter deze 2 topploegen de 3e plaats behaalt. Daarin kunnen de 3 goals van Nathan straks zeer bepalend worden.

Door Ray Porter

Kansloze reportages tot aan de laatste blessureminuut. Hoopt op betere tijden voor Kansloos United. Probeert altijd het positieve in te zien van een verloren wedstrijd.

2 reacties

  1. Oud keeper die ontkent de keeper te zijn geweest tijdens de 10-0 nederlagen schreef:

    Toen werden er ook nog andere prijzen gepakt dan de sportiviteitsprijs. De herinneringen aan het S.D.S.-toernooi en het 7-tegen-7 toernooi in Dordrecht die beide gewonnen werden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *