Kansloos eindigt als 2e

 

Gisteravond speelde Kansloos United hun laatste wedstrijd van de competitie, tegen de nummer 3 Avoned.

Het duurde even voordat de wedstrijd werd open gebroken. De eerste kansen van de wedstrijd waren voor Simon, de eerste schoot hij hard voorlangs, de tweede kans verkreeg hij van Warner, maar dat schot verdween op het lichaam van de keeper. Warner raakte de paal (aan de buitenkant) en Robbert redde knap op een inzet van Avoned. Nog niks spannends waar je je tv voor aan zet.

Dat was het wel toen Nathan de 1-0 scoorde, maar kreeg hier wel wat hulp van een grabbelende keeper. De bal leek houdbaar, maar toch rolde de bal langzaam over de doellijn. Snel daarna weerhield Robbert Avoned van de gelijkmaker, hij gooide zijn lichaam voor de bal en wist de bal zo te keren dat hij via de aanvaller over de achterlijn ging.

De mooiste assist van de avond werd helaas geen assist, Simon wist het geniale hakje van Jesse niet om te zetten in een doelpunt. Al snel erna kon Jesse weer een hakje geven op diezelfde inlopende Simon, maar omdat hij de vorige kans ook al om zeep hielp, besloot Jesse het nu zelf te proberen, helaas zonder enig succes.

Het werd wel een succes toen Simon zelf vanuit de tweede lijn besloot op doel te schieten, dit verwachtte de keeper van Avoned niet waardoor de bal in de verre hoek in het doel verdween. Kansloos kwam op een veilige 2-0 voorsprong.

Lang konden ze er niet van genieten, wie de man zo simpel liet wegdraaien is voor de schrijver van dit verslag niet meer te achterhalen, maar de speler van Avoned deed dat zo vakkundig, dat hij daarna vrij kon inschieten. Robbert verkoos als keeper de korte hoek, de speler van Avoned de verre, en zo kon het gebeuren dat de voorsprong weer slonk tot 1 doelpunt.

Nathan bewees vervolgens zijn tweebenigheid: 2 doelpunten die elkaars spiegelbeeld konden zijn: Eerste dreigde hij met rechts te schieten, kapte en haalde vervolgens met links verwoestend uit. De aanval erna precies andersom: dreigen met rechts, kappen en schieten met links. Altijd fijn een tweebenige speler in het team te hebben.

En ineens was het 4-2. Hoe dit kon gebeuren, blijft nog steeds een raadsel. Robbert lag op de grond, de bal in het doel. Dit zijn de enige twee gegevens waar we het mee moeten doen.

In de tussentijd, schoot Corstiaan recht ….. naast de goal en probeerde Patrick een puntertje daar waar elk andere optie beter was geweest.

En toen kwam de mooiste goal: Een lange bal van linksachter van Patrick, op Simon die rechts naast de goal van de tegenstander stond, de bal direct doorspeelde op de opkomende Jesse die hem koeltjes afmaakte. Simon bracht vervolgens de eindstand op 6-2.

Tot zover de competitie 2022-2023. Kansloos eindigt op 3 punten van kampioen Stad Rotterdam, maar ruim voor (maar liefst 13 punten!) op de nummer 3: Avoned.
Komende vrijdag het toetje: de 2 groepsfase van het bekertoernooi. nSercure is uit het bekertoernooi gehaald en Kansloos United mag Stad Rotterdam vervwelkomen als tegenstander in de poule. Het is zaak deze gasten nu wel te verslaan. Hopelijk zijn die vrijdag nog dronken van het behalen van het kampioenschap.

Door Ray Porter

Kansloze reportages tot aan de laatste blessureminuut. Hoopt op betere tijden voor Kansloos United. Probeert altijd het positieve in te zien van een verloren wedstrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *