Kansloos blijft op titelkoers

Kansloos United blijft in de nek hijgen van Stad Rotterdam. Daar waar zij eerder op de avond hun wedstrijd vrij gemakkelijk won, moest Kansloos United vol aan de bak tegen een stug YourBodyProgress (wat ik in het vervolg van dit verslag afkort naar YBP, aangezien ik geen zin heb om elke keer die naam voluit te moeten schrijven en er dus voor kies om nu in heel veel tekst uit te leggen dat ik dat YBP in het vervolg van dit verslag YourBodyProgress bedoel, waarbij je kan denken: In plaats van dit lange verhaal had je ook die 4 keer dat je YourBodyPrgress afkort naar YBP ook gewoon als YourBodyProgress voluit kunnen schrijven, dan had je minder tijd hoeven te besteden, maar goed, deze tekst staat er nu eenmaal en weghalen is helemaal zonde van de tijd, dan kan ik het net zo goed laten staan).

Binnen een minuut schrokken de aanwezige Kansloze Supporters van de enorme kans voor YBP (wat dus staat voor Your Body Progress, dit is de laatste keer dat ik het toelicht) maar Robbert gooide zijn lichaam voor het schot en hield de stand zo op 0-0.

Nadat Nathan het veld had betreden (ik vraag me nog steeds af waarom die gozer niet gewoon in de basis begint, zal wel met verrassingselement te maken hebben ofzo) wist hij al vrij snel het doel te vinden, al had hij daar een assist voor nodig van een speler van YBP (a.k.a. You… nee, ik doe het niet). Hij bracht hiermee de score op 1-0!

Nadat een YPB-speler hands had gemaakt, gaf de scheids het voordeel van behoud balbezit, maar helaas kon dat “voordeel” niet in een doelpunt worden omgezet. Al vrij snel daarna gaf de scheidsrecht de Kanslozen wel een vrije trap, daar waar een penalty op zich ook wel had gekund, daar de overtreding binnen de halve cirkel was, maar goed, je kan ook wel eens pech hebben. De vrije trap werd overigens snoeihard in de muur geschoten.

Robbert zag een evenzo hard schot op de kruising belanden, maar al vrij snel daarna was “kabouter krullebol”, waarschijnlijk de jongste speler die in de competitie actief is, doeltreffend na een mooie solo met een dubbele schijnbeweging die alle Kanslozen kansloos liet, evenals Robbert, die het nakijken had en de bal in het doel zag verdwijnen, en zo kwam YourBod… ohnee, YBP de stand weer op gelijke hoogte: 1-1.

Maar Nathan zou Nathan niet zijn als hij niet even liet zien dat er maar 1 de beste kan zijn, na een geweldige solo, met 4 panna’s, 3 hakjes, 5 lobjes en een dermate verwoestend schot op de keeper afvuurde, dat zelfs de redding niet genoeg was om, bijna met keeper en al, de bal over de doellijn te laten gaan, waardoor de Kanslozen weer opnieuw op voorsprong kwam.

Warner ontpopte zich inmiddels als de Mats Wieffer van Kansloos United, hij dirigeerde, bouwde op en controleerde vervolgens de verdediging zodat er vanuit YBP geen echt gevaar meer kwam, al probeerde ze het wel regelmatig.

Als kroon op zijn majestueuze werk gaf hij een dieptebal zoals de ouderen van ons nog kunnen herinneren van Frank de Boer op Dennis Bergkamp! Dennis Bergkamp! Dennis Bergkamp! Dennis Bergkamp! Dennis Bergkamp! tegen Argentinië in 1998, die heel slim door Simon met een hakje opzij werd gelegd voor de inlopende Nathan, die vervolgens vrij voor de keeper kon binnen tikken. Een geweldige aanval die de voorsprong op 3-1 bracht en Kansloos United onder de druk van een naderende gelijkmaker uit kwam.

Wat vrijer en daardoor gemakkelijker kwamen er nog wat losse aanvallen, zagen Simon en Nathan hun schoten nog op de paal afketsen, maar Jesse wist, via de binnenkant van beide palen, de eindstand op 4-1 te brengen.

Eerstvolgende wedstrijd is de kraker van de competitie: Tegen medekoploper Stad Rotterdam. (pas) om 21:50 wordt er afgetrapt in het Drugslab. De aanmeldingen voor deze wedstrijd is inmiddels al zo hoog, dat de organisatie heeft besloten op het parkeerterrein van het gemeentehuis schermen neer te zetten.

Door Ray Porter

Kansloze reportages tot aan de laatste blessureminuut. Hoopt op betere tijden voor Kansloos United. Probeert altijd het positieve in te zien van een verloren wedstrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *