Kans10os – Café nul…. Uhm Nel

Hiermee werd het nieuwe seizoen, voor het eerst in de 1e klasse van de Ridderkerkse Zaalvoetbal Competitie geopend voor de Kanslozen. Het werd een doelpuntenfestijn vanuit een eenrichtingsweg.

Café Nel, geen nieuwkomer, ook geen team dat vorig jaar ook al in de 1e klasse speelde, maar dit is de nieuwe naam van het vorige Klarenbeek. Ook zij (eerder wist Stad Rotterdam al 2 nieuwe sponsors te vinden) vonden in Café Nel een nieuwe sponsor/naamgever. Het team is nog het vertrouwde team wat al jaren actief is in dezelfde klasse als Kansloos United.

Dit keer was het echter wel een groter verschil in niveau dan voorgaande ontmoetingen. Dit werd eigenlijk al duidelijk in de eerste goal: de verdediger van Café Nel speelde de bal te kort terug op zijn keeper, waarna Jesse de bal voor het (simpel) intikken had.

Jesse was ook belangrijk in de 2-0 van Simon, in een door Simon zelf opgezette aanval had hij Jesse nodig voor een 1-2-tje en kreeg de bal nu van Jesse met alleen nog de keeper voor zich. En Simon heeft gekeken naar Minteh bij Feyenoord, hij vond het nodig de keeper ook nog even uit te kappen voordat ie hem in het doel ramde.

Uiteraard kwam ook Nathan weer aan zijn doelpuntjes, zijn eerste kreeg hij aangeboden door Patrick die hem via een geniale pass de kans bood de 4-0 achter de keeper te schieten.

Na de vergelijking met Minteh, is er weer een mooie vergelijking te maken met de wereldpass van Daniel, vergeleken met hoe Frank de Boel in 1998 de bal vanuit de verdediging naar de diepgaande spits (toen Bergkamp) nu op Jesse die hem op iets minder mooie wijze als Bergkamp af te maken (heb je geen idee waar ik het over heb, klik hier).

 En als Jesse er twee heeft, wilt Nathan dat ook. Dit keer had hij geen assist nodig, hij pakte zelf de bal af (dit keer mocht het een keer wel door gaan van de scheidsrechter), slalomde richting goal en schoot de bal in de goal.

Nathan probeerde nog op 3-2 te komen, maar zijn puntertje (doe dat nou niet, er is er maar 1 die dat kan) hobbelde kansloos naast de verkeerde kant van de paal.

Jesse kreeg vervolgens de kans op zijn hattrick, toen er 4 man op de keeper af gingen, maar ze stevende zo ver door dat het te druk werd en ze meer voor elkaar in de weg stonden. Toch was het Jesse die de eerste hattrick vol maakte, met een uitgekiend schot via de binnenkant van de paal.

Patrick probeerde zijn handelsmerk: het puntertje, maar helaas, dit leek echt nergens op. Zou hij het verleerd zijn?

Daniël, die deze keer van Warner mocht invallen, pikte ook zijn goaltje mee met een verwoestende uithaal vanuit de tweede lijn. Hij werd onderweg nog geraakt, met de hand. De VAR kwam er nog aan te pas, maar er werd besloten het voordeel te geven, want ondanks de handsbal lag de bal er in.

Patrick probeerde nog maar eens een puntertje, deze keer lukte het hem weer wel en bracht de stand op 8-0.

Iedereen die de hattrick van Nathan verwachtte, kwam bedrogen uit, niet hij maar Simon wist er met 2 goals nog een hattrick van te maken. Het ging ineens zo hard, dat de scheids besloot een minuut voor het einde af te fluiten, om het leed van Café Nel niet nog groter te maken.

Door Ray Porter

Kansloze reportages tot aan de laatste blessureminuut. Hoopt op betere tijden voor Kansloos United. Probeert altijd het positieve in te zien van een verloren wedstrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *