Het vingertje van Nathan

In de lange geschiedenis van het voetbal zijn er tal van manieren te zien (geweest) van het vieren van een goal. Een high-five met de assistgever, een dansje, armen in de lucht, sprong in de lucht, snel de bal uit de goal pakken en doorwillen, maar vanavond hebben we er weer eentje bij: het vingertje van Nathan. Niet strak houdend voor zijn lippen om de uitsupporters tot stilte te manen, niet heen en weer zwiepend, maar alleen rondjes draaiend waarom? Geen idee. Ineens was hij daar: het vingertje van Nathan.

SpelSpul nam de aftrap, en voordat ze wisten wat er aan de hand was, mochten ze het nog een keer doen. Niet omdat hij foutief werd genomen, maar omdat de bal er al in lag. Dit is de snelste goal die een Kansloze ooit heeft gemaakt. Deze eer was aan de invallende Woualter, met grote dank aan Jesse, die na de aftrap direct vol op de bal jaagde waardoor de keeper al meteen in paniek schoot en de bal verspeelde. Jesse onderschepte, legde de bal af aan Waoulter die het cadeautje meteen uitpakte.

De 2-0 was ook van Woaulter die a la Nathan zowel de laatste verdedigers als de keeper vrij simpel omspeelde en de bal in de goal kon schuiven.
Al snel kwam de stand op 2-1, nadat Corstiaan in plaats van een overstapje een soort onderdoorstapje deed, probeerde soort van de bal te koppen maar dit mislukte hopeloos. Robbert kon helaas geen redding meer bieden bij de 1-op-1-situatie. Dit keer niet…

Nathan bracht de marge weer op 2 na een typische Nathan actie (hele verdediging omspelen en hard uithalen). Daar waar Robbert de 3-2 tegen hield, wist de keeper van SpelSpul de 4-1 niet tegen te houden: na een geniaal hakballetje van Woulater dacht de verdediger de bal te onderscheppen, maar Corstiaan zette goed door, pakte de bal weer van hem af en haalde verassend uit.

Klein foutje van Robbert bracht de stand op 4-2, maar al snel was het Nathan dat foutje van hem goedmaakte. Hij zetten een één-tweetje op met Jesse, draaide en schoot de bal verrassend achter de keeper. En daar was het vingertje van Nathan. Oh wacht, misschien was het wel daarom: het draaiende vingertje: een goal uit de draai. Dat zal het zijn. Denk ik.

Het vingertje kwam niet toen hij de 6-2 maakte nadat Corstiaan de bal panklaar voor hem legde. Zou het dan echt met het scoren uit de draai te maken hebben?

Nadat Walouter na een snoeihard schot de stand op 7-2 had gebracht, was er weer een 1-op-1-situatie tussen dezelfde aanvaller van SpelSpul en Robbert, dit keer redde Robbert wel!

De keeper van SpelSpul had er genoeg van en ging zich met het spel van zijn team te bemoeien. Hij dacht aan iets moois, maar Warner dacht van niet: De keeper stoomde op door het midden, was de middellijn al gepasseerd, kwam Warner tegen, liep door, zonder bal, want die had Warner net van hem afgepakt en kon heel rustig de bal vanaf eigen helft in het lege doel plaatsen: 8-2.
Warner scoorde al snel ook zijn tweede, dit keer met de hulp van Jesse, nadat zij samen een counter afmaakte.

Een klein slordigheidje bracht de stand eerst op 9-3, waarna de 10 wederom op het scorebord kwam. Wloauter omspeelde een verdediger en met dodelijk gemakt de keeper, legde af en Nathan kon de bal het doel in kussen.

Het werd nog 11-3 en 12-3, na assists van Patrick en Nathan. Doelpuntenmakers: SpelSpul. Ze vonden de stand nog niet hoog genoeg, of wilden zelf ook nog een keer scoren, en omdat het bij Robbert niet wilde lukken, die had zijn goal inmiddels hermetisch afgesloten en Kansloos United liet zien dat hun eigen keeper niet lekker in de wedstrijd zat, bedachten zij ook maar bij hun eigen keeper te scoren.
Het was maar goed dat de 32 minuten erop zat en SpelSpul uit zijn lijden werd verlost.

Door Ray Porter

Kansloze reportages tot aan de laatste blessureminuut. Hoopt op betere tijden voor Kansloos United. Probeert altijd het positieve in te zien van een verloren wedstrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *