Heet klassiekeravondje in Drievliet

Vanavond stond de klassieker op het programma: Plantenbeurs (voorheen Stad Rotterdam) – Kansloos United. Al sinds mensenheugenis spelen deze twee teams tegen elkaar in de Ridderkerkse Zaalvoetbalcompetitie. In augustus was dit nog de wedstrijd om de Jan Dijkmanschaal, vandaag was het weer een “gewone” competitiewedstrijd.

Beide teams begonnen zeer afwachtend, in de eerste 3 minuten was er nog geen schot gelost. Sommige supporters waren al aan het morren dat dit de saaiste editie van deze klassieker was.

Dit veranderde door de 1-0 van Wou/alter, die de bal van Jesse kreeg, schuin overstak en door de loopactie van Jesse, die hiermee het gat trok, vrij kon inschieten.

Vooraf werd al gewaarschuwd voor “het spook” van Plantenbeurs: Casper, die uit het niets een schot met zijn rechterbeen kan afvuren. Toch lieten 3 verdedigers en de keeper van Kansloos zich verrassen waardoor Casper het spook(je) in de korte hoek doeltreffend uithaalde, waarmee hij de stand weer gelijk trok: 1-1.

Al snel bracht Corstiaan de Kanslozen weer op voorsprong door als laatste man maar eens op doel te schieten. Onderweg aangeraakt of niet, het schot was niet minder succesvol: 2-1!

Het was echter weer Casper die met een man in zijn rug kort draaide en in de draai de bal achter Robbert kon schieten. Het was weer gelijk. Tot dan een gelijkopgaande, spannende wedstrijd.

Inderdaad, tot dan, want na de 2-2 kwamen de Kanslozen echt goed los. Nathan maakte via een snoeihard schot via de onderkant van de lat de 3-2 en diezelfde Nathan bracht vlak erna Corstiaan in stelling om er 4-2 van de te kunnen maken.

Plantenbeurs hing in de touwen, klaar voor de knock-out, die er leek te komen met de 5-2, dit keer was het Jesse die de bal op een presenteerblaadje kreeg aangeboden, toen de keeper van Plantenbeurs een schot van Simon wel wist te keren, maar niet klemvast kon pakken.

De mooiste aanval moest nog komen: Corstiaan pakte de bal af, gaf hem aan Nathan, die passte op Jesse, kreeg hem weer terug en had alleen nog de keeper voor zich. Nathan heeft wel moeilijkere kansen verzilverd, en dus wist hij deze aanval ook met een doelpunt te bekronen. 6-2, de wedstrijd was gespeeld.

Leek gespeeld. Want op een of andere manier kreeg Plantenbeurs er weer zin in. Tot drie keer toe wist Robbert de bal goed te keren, zelfs na een verrassingspuntertje, die men in Ridderkerk alleen maar kent van ene Patrick met baard en bril, de lange afwezige bij Kansloos United, hield hij zijn doel nog schoon, maar toch kon hij niet voorkomen dat Plantenbeurs op 6-3 kwam. Casper schoot de bal hard op de lat, kwam erna voor de voeten van een van zijn medespelers die hem vrij kon intikken.

Casper wist snel erna ook nog de 6-4 te maken (na een heel klein foutje van Robbert, zijn enige deze avond), waarna Plantenbeurs er ineens weer in ging geloven. Het “Alles of niets” galmde door de zaal en Plantenbeurs dacht echt nog dat er nog wat in zat, maar gelukkig was daar de scheidsrechter die Kansloos een helpende hand bood: in plaats van een penalty kreeg de speler van Plantenbeurs de gele kaart en moesten ze met een man minder de wedstrijd uitspelen.

De eindstand kwam hiermee op een mooie 6-4; na een wat saai begin, spannend vervolg, mooie voetbalshow en teruggebrachte spanning op het eind een enerverende klassieker. En deze staat nog 2 keer op het programma dit seizoen: niet alleen de afsluitwedstrijd van dit seizoen is tussen deze twee ploegen, ook in de finalepoule van het bekertoernooi zullen zij de degens weer kruisen.

Maar eerst volgt over 2 weken een wedstrijd tegen hekkensluiter Café Nel. Onderschatting ligt op de loer, het is aan Coach Daniël om de kansloze spelers ook voor deze wedstrijd scherp te krijgen.

Door Ray Porter

Kansloze reportages tot aan de laatste blessureminuut. Hoopt op betere tijden voor Kansloos United. Probeert altijd het positieve in te zien van een verloren wedstrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *