Haarscheurtjes bij Kansloos

Kansloos United is (hard) van de roze wolk gedonderd na hun memorabele 10-0 overwinning van vorige week. Al moet gezegd dat het team niet op oorlogssterkte was, de nodige basisspelers waren afwezig en moesten op korte termijn vervangen worden, waardoor de rust binnen de organisatie (en duidelijk zichtbaar ook binnen de lijnen) was verdwenen. Laten we het debacle wat zich afgelopen maandag afspeelde in Sporthal De Fakkel maar daarop afschuiven.

Het begon nog niet eens zo verkeerd, maar wel anders dan anders. Nathan begon voor de verandering eens in de basisopstelling, wat de door hem gemaakte openingstreffer opleverde. Een 1-0 voorsprong, niet eens onverdiend, maar het spelbeeld zelf was weinig hoopvol.

Niet dat dat direct te maken had met het spel van Kansloos United, maar grotendeels aan het verrassende tegengas wat Avoned gaf. De gelijkmaker hing dan ook meer in de lucht dan de 2-0, wat uiteindelijk ook bewaarheid werd: 1 van de topspelers van Avoned die avond ramde de bal dermate snoeihard in de korte hoek, dat je eerst dacht: die mag er niet in, maar al vrij snel veranderde in: die kan er toch eigenlijk niet in, hoe dan?

Dat dacht Avoned trouwens ook van Nathan, hoe hij af en toe door de verdediging slalomde en toch telkens weer met die lange benen van hem de bal meefrommelde door het woud aan benen. De nieuwe voorsprong kwam dan uiteraard ook weer van hem, maar hij had hier wel een geweldig hakje van Daniel voor nodig. De assist is soms mooier dan de afronding, en dit keer was dat dan ook echt zo.

Helaas konden de Kanslozen nu niet heel lang van de nieuwe voorsprong genieten, Avoned kwam al binnen 2 minuten weer op gelijk hoogte. De 2-3 van Avoned was een spiegelbeeld-kopie van hun eerste doelpunt: Nu vanuit een andere hoek schoot de speler van Avoned de bal dermate hard in de korte hoek, dat het eigenlijk eerder verwonderlijk was dat die bal niet onderweg 6 keer van richting is veranderd. Soms zit het mee, soms zit het tegen. Soms beide tegelijk, al zat het mee voor Avoned, en tegen voor Kansloos United.

De 2-4 was ook weer van uitzonderlijke klasse, al was het nu omdat dit de mooiste eigen goal was die ooit door een Kansloze is gemaakt: Corstiaan probeerde ene schot te blokken, versnelde daardoor echter de bal en veranderde hem dermate van richting dat Robbert de bal niet tegen, maar tussen zijn benen zag gaan.

Kansloos kreeg nog wat hoop na de 3-4 (moet ik echt de doelpuntenmaker weer melden, of weten jullie zo ook al wel dat dat Nathan was?) maar door een onoplettendheid van Warner kon een speler uit zijn rug weg lopen en kreeg de bal panklaar voor om binnen te tikken, 3-5.

Kansloos begon toen echt alles op alles te spelen, wat resulteerde in:
– 3 ballen op de paal
– 2 op de lat
– ontelbaar veel pogingen in de handen voor de keeper, maar:
– gelukkig ook 1 in het doel: Hier liet Kansloos toch zijn klasse weer zien: over meerdere schijven ging de bal van speler naar speler, waarna Patrick de assist leverde op Daniel die de 4-5 wist te maken.

Helaas bracht het slotoffensief geen nieuwe gelijkmaker meer op, en zo werd een zwaar en lang gevecht beëindigd en liep Kansloos United averij op. Geen punten deze avond. Kansloos United blijft na 2 wedstrijden steken op 3 punten.

25 september weer een nieuwe kans, dan (pas) om 21:50 uur in (Wederom) de Fakkel tegen grote onbekende Wil-Arn.

Door Ray Porter

Kansloze reportages tot aan de laatste blessureminuut. Hoopt op betere tijden voor Kansloos United. Probeert altijd het positieve in te zien van een verloren wedstrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *