Kansloos United is begin 21e eeuw opgericht door A. Brand. Met een stel collega’s speelde hij maandelijks in de zaal De Driesprong in Barendrecht tegen gelegenheidteams. Al snel werd dit wekelijks, echter was er in De Driesprong niet elke week ruimte. Kansloos United is daarom uitgeweken naar hun “thuiszaal” Sporthal De Beverbol in Ridderkerk. Bruyn Barendrecht (inmiddels failliet) sponsorde hun medewerkers d.m.v. een tenue. De eerste kleuren van het tenue waren grijs met bordeauxrood op de mouwen.
Eén van de gelegenheidstegenstanders bestond uit een team vrienden en kennissen van J. de Wit. Daar er steeds meer medewerkers afvielen bij het team van Arjan moesten deze vervangen worden. Daar het goed klikte met de spelers van het team van J. de Wit werden deze twee teams samen gevoegd. De eerste vaste selectie was hiermee een feit.
Zo af en toe werd er mee gedaan met het SDS-toernooi op zaterdagavond in sporthal Drielviet, toen nog spelend onder de naam T.Z.N. (Team Zonder Naam). Tijdens één van deze toernooien werd de naam Kansloos United verzonnen. De spelers zaten te klaverjassen tijdens wedstrijden van andere teams, maar vergaten op een gegeven moment zelf terug te keren. De scheidsrechter kwam vervolgens de spelers in de kantine halen met de vraag: Of het stelletje nog wilde voetballen of verder gaan met het kaartspelletje. Elders in de zaal werd geroepen: “Wat een stelletje Kanslozen bij elkaar”. Dit woord klonk R. de Vries en J. de Wit als muziek in de oren. Met het woord Kansloos moest beslist wat mee gedaan worden. En zo werd T.Z.N. gewijzigd in Kansloos United.
Via SDS Rotterdam werd contact gelegd met de organisator van de Ridderkerkse Zaalvoetbalcompetitie. In het seizoen 2003-2004 werd er voor het eerst meegedaan met de competitie. Kansloos United stroomde in in de 3e klasse van de RZC. Tot verrassing van eenieder werd Kansloos United het openingsseizoen meteen 2e, achter FC De Kraaien. Daar deze twee teams een straatlengte voor stonden op de rest van de 3e klasse promoveerde FC De Kraaien als kampioen naar de 1e klasse en Kansloos United naar de 2e klasse.
Ook het tweede seizoen verliep voorspoedig. Uiteindelijk eindigde Kansloos United het seizoen 2004-2005 als 3e in de 2e klasse. In dat jaar groeide het aantal selectiespelers van Kansloos United dermate dat het team in 2 teams gesplitst kon worden. De “betere” spelers verzamelden zich bij Kansrijk United, de meer echte kanslozen bleven bij Kansloos United. De naam Kansrijk United werd echter al vrij snel omgedoopt in FC Loco. FC Loco wist echter wegens onderlinge strubbelingen en onenigheid met de organisatie hun eerste seizoen niet af te maken. Kansloos United werd dat jaar (2005-2006) door alle gebeurtenissen en inpassen van nieuw talent laatste in de 2e klasse. Degradatie naar de 3e klasse was hiermee een feit.
Tot op heden bivakkeert Kansloos United nog steeds in de 3e klasse. Telkens op het moment dat het team aardig begint te draaien in een seizoen stappen een paar spelers uit het team om hun geluk elders te beproeven, steevast met hetzelfde resultaat als FC Loco, het eerste seizoen wordt al niet overleefd. Eens Kansloos, altijd kansloos.