Kansloos laat Klarenbeek kansloos

Maandag 21 september 2020 zal de geschiedenis ingaan van de ommekeer in de zaalvoetbalgeschiedenis. Na een ietwat vreemde afstraffing een week eerder herstelde Kansloos United zich in de wedstrijd tegen Klarenbeek (3e op de ranglijst).

Vooraf waren er wat personele problemen, waardoor er wederom een beroep gedaan moest worden op wat nieuwe invallers. Daniël vond 2 leuke jeugdspelers in Jesse en Maurice Dekker. Zeg maar een DubbelDekker.

Kansloos United begon zonder deze twee jeugdspelers (ze kwamen ietwat later aan) aan de wedstrijd. Al vrij snel kwam Kansloos United op een 1-0 voorsprong door een Patrick. Ongekende weelde, voorstaan in de beginfase, maar het overkwam Kansloos, in tegenstelling tot het verleden, waarbij de Kanslozen al vrij snel tegen een achterstand aankeken.

De supporters verkeerden in euforie, maar mochten van Mark Rutte niet juichen. Er zou door de stewards hard worden opgetreden als er ook maar iemand zachtjes “Hup Kansloos” zou fluisteren. Nu werd dat niet gedaan, maar het had natuurlijk gekund.

Ook Klarenbeek schrok van de achterstand, dit hadden zij niet verwacht en gingen onverhoopt, te gehaast en soms paniekerig in de aanval, op zoek naar de gelijkmaker. Dat die niet viel, was vooral te danken aan uitblinker Robbert, die zelfs, toen hij al op de vloer lag nog voor dat de bal de voet van de aanvaller verliet, het schot alsnog kon keren.

Kansloos United had het betere spel, schitterende combinaties over verschillende schijven, waarvan ze niet eens wisten dat ze die hadden, maar ook de keeper van Klarenbeek speelde verder een voortreffelijke wedstrijd. Met iets meer geluk, of minder uitblinkende keeper aan de kant van Klarenbeek, was de score zelfs hoger uitgevallen. De statistieken spraken in het voordeel van Kansloos United, dat het “maar” 1-0 is gebleven is eerder zonde dan gehoopt; bij een eindstand van 3-0 had niemand gek opgekeken.

Volgende week staat de laatste wedstrijd van het onderbroken seizoen op het programma: Kansloos United – Pilnak United, zij staan 1 plek boven de Kanslozen. Inhalen is niet meer mogelijk, het gat is 10 punten, maar SpelSpul achter ons houden moet al voldoende motivatie zijn om ook deze wedstrijd tot een goed einde te brengen. Zij moeten namelijk tegen Klarenbeek, hopelijk zijn ze niet te chagrijnig geworden gister en doen ze wel hun sportieve plicht door SpelSpul (wel) van de mat te spelen.

Er zijn nog een aantal kaarten beschikbaar voor deze wedstrijd, als je erbij wil zijn, wees er snel bij, want op=op. 20:08 uur in De Fakkel!

Door Ray Porter

Kansloze reportages tot aan de laatste blessureminuut. Hoopt op betere tijden voor Kansloos United. Probeert altijd het positieve in te zien van een verloren wedstrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *