Kansloos United start seizoen met overwinning

Maandagavond 21:08 was het zover: de aftrap voor weer een seizoen vol kansloze acties.

Vol spanning werd de Drievliethal betreden. Het zweet parelde op de gespannen gezichten van de zes afgetrainde spelers, en dat nog voor ze ook maar een actie hebben gemaakt. De grote vraag vanavond zou dan ook zijn: gaat de zomer training zijn positieve uitwerking hebben op de conditionele gesteldheid van de basis zes? En nog spannender; houdt de in het nieuw gestoken keeper met driekwart broek (!) zijn doel schoon vanavond? Aan de kleur compositie zou het in ieder geval niet liggen.

Al direct na het eerste fluit signaal werden de gemaakte afspraken direct vergeten. Want als er zo geconcentreerd gespeeld wordt en de passes daadwerkelijk aankomen, kan dat geen gameplay zijn uit de grote Kansloos United-hoed.

Lang werd de nul behouden. Een goed keepende Remco schrikte de tegenstanders af met zijn katachtige reflexen. Aanvallend zag het er zowaar ook on-kansloos uit. De zijkanten werden goed benut en pijnlijk scherpe passes fileerde de verdedigingslinie van de tegenstander. Na 17 min was de openingsgoal een feit. Een heerlijk verrassingspunterje van Harry zorgde voor complete chaos en vreugde op de volgestouwde tribunes. Nog net werden er geen knuffels gegooid.

De 1-1 volgde helaas alweer vrij snel daarna. Een kleine tango tussen oud keeper Paul en “The Cat”┬áRemco zorgde voor een klein gaatje in de verdedigingslinie van Kansloos. Daar waar de bal nooit in mag (korte hoek keepertje!) kwam deze toch daar in het doel binnen.

Normaal zou dit het startsein zijn van totale verwarring en een hoop grondgestaar aan de Kansloos’ zijde. Maar dit seizoen lijkt er een grote verandering: geconcentreerd en op het tandvlees spelend, behoud K. Utd. zijn hoofd koel (wat op zich bijzonder is in deze warme hal) en zoekend naar een volgende treffer. Kansen te over, echter een goed keepende goalie (helaas ook aan de kant van de tegenstander) weerhoud lange tijd de feestvreugde. Tot de laatste vijf minuten: de oudste speler van Kansloos United wordt op een fantastische manier bereikt. En met een simpel, doch doeltreffend voetje tegen de bal, wordt voor de tweede keer deze avond een voorsprong afgedwongen. Nu rest alleen nog het uitspelen van de wedstrijd. Temporiseren en de schotkanonnen blokken.

Direct na het verstrijken van de tijd kwam het besef van deze zoete overwinning, leek het alsof de pijn direct werd vergeten. Nog vol adrenaline en ongeloof over de neergezette prestatie werden de hete douches opgezocht.

Complimenten aan het team. Het was een cadeautje om naar te mogen kijken.

 

Spelers deze wedstrijd: Remco, Patrick, Lennaert, Arnoud, Paul G., Harald
Doelpunten: Harald en Arnoud

Door Ray Porter

Kansloze reportages tot aan de laatste blessureminuut. Hoopt op betere tijden voor Kansloos United. Probeert altijd het positieve in te zien van een verloren wedstrijd.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *