Kansloos Teamuitje 2016 groot succes

Kansloos Teamuitje 2016 groot succes

23 juli was het zover, het jaarlijkse Teamuitje van Kansloos United. Doordat het tijdens de zomervakantie viel, waren er (helaas) maar slechts 6 spelers aanwezig. Van de basisspelers waren Arnoud Paul Gruijs en Remco aanwezig, van de reserves gaven Frank, Ricardo en Harald acte de présence.

Voetgolf
Tijdens het actieve gedeelte van het teamuitje werd gekozen om een potje voetgolf te spelen in de Rhoonse Grienden. Het weer zat lekker mee en om half 2 begonnen de Kanslozen aan hun 18 holes (Ricardo liet door de organisatie een kenmerk op zijn bal plaatsen zodat hij zeker wist dat hij het hele spel met dezelfde bal zou spelen).
Nadat eenieder de aftrap had genomen, kwam iemand van de organisatie vragen of de heren het erg vonden om niet op baan 10, maar zoals gebruikelijk op baan 1 te beginnen. Kansloos United maakte zijn naam weer eens waar.

De eerste “sloot” in het parcours werd door Arnoud en Harald direct gevonden. Remco volgde steevast het (slechte) voorbeeld van Frank en legde bij de aftrap zijn bal steeds in de buurt van die van Frank. De bosjes werden al snel een belangrijk obstakel voor de Kanslozen, maar ook het ongelijke terrein (wie legt de hole dan ook precies boven op een heuveltje) zorgde voor flink veel hilariteit. Ook het terras kon meegenieten van het gestuntel, zo zag het hele terras de uitglijpartij van Ricardo.

Na de eerste 9 holes tijd voor een pauze. Arnoud verraste door de glazen op speciale “Kansloos United”-viltjes te laten zetten. Bij hole 11 dachten de heren dat een potje 3-tegen-3 best wel kon, er lag een mooi stukje gras, en met slippers en plastic tasje kan je prima goaltjes maken. De oudjes (Arnoud, Frank en Remco) wisten de jonge talenten (Paultje, Ricardo en Harald) met 3-2 te verslaan. Bij hole 18 lag op 5 meter van de aftrap een “slootje” van 2 meter breed. Aangezien de hole 50 meter verder lag, en je de bal dus vrij gemakkelijk eroverheen kon schieten, sprak Arnoud de briljante woorden: “als je de bal nu nog in de sloot weet te schieten…”. Gelukkig maakte hij die zin niet helemaal af, Remco zag het namelijk direct als uitdaging en wist de bal zonder problemen in het water te schieten.

Paultje gaf na afloop toe al na hole 2 de bal van Ricardo stiekem te hebben overgenomen, en Remco had diezelfde truc bij hole 11 herhaald. Het maakte voor de stand uiteindelijk niet uit: de winnaars waren Paultje en Ricardo. Beide wisten de 18 holes af te leggen met 64 schoten. Remco en Arnoud hadden het meeste waar voor hun geld, met resp. 80 en 83 schoten. Ter vergelijk: het record staat op naam van Lex Immers in maar 49 schoten.

Barbecue
Hierna werd het tijd voor voedsel. Remco had enorme honger en scheurde als snelste richting barbecue, Arnoud en Frank kwamen al vrij snel erna en een half uur later kwam Ricardo aanrijden: er moest onderweg nog wat pokémons gevangen worden.

Frank had zijn achtertuin ter beschikking gesteld en heeft, samen met zijn vrouw Wendy, een heerlijke barbecue voorbereid. Zelfgemaakte pindasaus met echte pinda’s (dus geen zakje met water aangemaakt) en een eigen marinade over de sateetjes en speklapjes (Arnoud zorgde bij het bereiden ervan het voor elkaar dat heel Ridderkerk in de rook zat). De hamburgers hadden het rooster nog niet gezien of ze waren al klaar en ook voor gezondheid was gezorgd (Remco liet alleen de champignons liggen, Ricardo vroeg zich af waarom er überhaupt groente op een barbecue werd gelegd).

Na nog veel gelachen te hebben (en wat hele foute opmerkingen van Ricardo en Remco) kwam er een einde aan een hele leuke, gezellige dag. Dit gaan we zeker eens herhalen, hopelijk met wat meer mensen. En wat mij betreft niet pas volgend jaar…

Reactie (1)

  • Patrick Reply

    Volgende keer ben ik er zeker bij! 🙂

    22 augustus 2016 at 11:17

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *